Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eurovisie Songfestival 2021 start dinsdag met eerste halve finale

De halve finales van het 65ste Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei. Het is voor het eerste in ruim 40 jaar dat Nederland gastland is van het Eurovisie Songfestival.

Eurovisie Songfestival 2021 start dinsdag met eerste halve finale1e halve finale
Eindelijk is het zover. De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Rotterdam Ahoy. Zestien landen strijden op dinsdag 18 mei vanaf 21.00 uur voor een plaats in de finale op zaterdag 22 mei.

Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager presenteren op NPO 1 de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Het commentaar wordt verzorgd door Songfestival-kenners Cornald Maas en Radio 538 deejay Sander Lantinga.

2e halve finale
De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit Rotterdam Ahoy is donderdag 20 mei om 21.00 uur op NPO 1. Welke tien landen weten een plek te bemachtigen in de grote finale?

Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager presenteren ook hier de show en de intervalact wordt verzorgd door Eefje de Visser. Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen het commentaar voor d Nederlandse kijkers.

‘Operatie Songfestival’
Vlak voor de finale komt AvroTros nog met ‘Operatie Songfestival’ op vrijdagavond 21 mei op NPO 2 om 20.35 uur. Als een songfestifal wint, dan moet je het vervolgens ook zelf organiseren. Maar wat komt er allemaal kijken bij het produceren van de grootste, muzikale liveshow ter wereld? In de documentaire worden veel producenten, presentatoren en het creatieve team achter de schermen gevolgd.

Finale
De finale van het Eurovisie Songfestival is zaterdag 22 mei op NPO 1 om 21.00 uur. Naar verwachting zullen hier 180 miljoen mensen naar kijken. [Radiowereld.NL]