Boudewijn de Groot ontvangt NPO Radio 5 Evergreen Award 2021

Boudewijn de Groot is dinsdag onderscheiden met de ‘Evergreen Award 2021’ door NPO Radio 5. De zanger ontving de prijs uit handen van NPO Radio 5 zendermanager Peter de Vries tijdens het radioprogramma Arbeidsvitaminen.

Boudewijn de Groot behoort steevast tot de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Dit jaar stond hij met dertien nummers in de lijst.

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Boudewijn de Groot is een van weinige échte chansonniers van eigen bodem. Een grootheid die al decennialang zijn stempel op de Nederlandse muziek drukt.

Hij werkte succesvol samen met tekstschrijver Lennaert Nijgh en tal van artiesten. Steeds weer zoekend naar een net iets andere richting.

Zijn oeuvre bestaat uit een haast eindeloze verzameling van liedjes waarvan er velen onderdeel zijn van ons collectieve geheugen. Dat alles maakt dat Boudewijn de Groot dit jaar geëerd wordt met de NPO Radio 5 Evergreen Award.” [RadioWereld.NL]

Foto: NPO Radio 5 / Jessie Kamp