Luuk van den Braak krijgt ochtendshow op Radio 10 Brabant

Luuk van den Braak, momenteel nog sidekick bij de middagshow Somertijd, presenteert met ingang van het nieuwe jaar de ochtendshow op Radio 10 Brabant. Vanaf maandag 3 januari is hij elke werkdag tussen 7 en 10 uur te horen op het regionale zusje van Radio 10.

Luuk van den Braak krijgt ochtendshow op Radio 10 Brabant Vorige week werd bekend dat Van den Braak het team van Somertijd gaat verlaten om als coördinator en programmamaker bij Radio 10 Brabant aan de slag te gaan.

“Dat betekent dat hij, als geboren Brabander, zelf een grotere rol gaat spelen als programmamaker maar ook dat hij overkoepelend aan de slag gaat om de totale programmering te versterken”, zo laat een woordvoerder van TiDa, vergunninghouder van het FM-kavel waarop Radio 10 Brabant uitzendt, weten. Onderdeel daarvan is dus het presenteren van een dagelijkse ochtendshow.

Talpa produceert in opdracht van TiDa het programma van Radio 10 Brabant.

Verder versterken
Met het aanstellen van Van den Braak wil TiDa Radio 10 Brabant verder versterken. Aanvankelijk ging de zender in december 2019 van start met non-stop muziek. In april van dit jaar kreeg Radio 10 Brabant al verdere invulling met het programmeren van diverse items van de landelijke versie. Zo zijn bijvoorbeeld ‘4×1’ met Jeroen Nieuwenhuize en ‘Eendagsvlieg’ met Gerard Ekdom ook op Radio 10 Brabant te horen. Van den Braak is al met een spelletje tijdens de lunch te horen.

Van den Braak werkte in het verleden onder meer als producer bij Radio 538 en 100% NL. Sinds 2015 is hij onderdeel van het team van het Radio 10-middagprogramma Somertijd. Vorig jaar zomer presenteerde hij op zaterdag zijn eerste soloprogramma’s op Radio 10. Eerder presenteerde Van den Braak al programma’s op Glow FM, de lokale omroep voor Eindhoven. [RadioWereld.NL]
Foto Luuk: Talpa Network / Radio 10, Foto radio: RadioWereld.NL