Zoek
Sluit dit zoekvak.

Middagdeejay Tim op het Broek neemt Kink over

Middagdeejay Tim op het Broek neemt vanaf maandag (27 december) Kink over. Gedurende vijf dagen presenteert hij in zijn eentje de herhaling van de Kink Album Top 1000. Dat doet hij om geld in te zamelen voor de zorg.

Foto: video still Youtube

Kink en de vereniging van longartsen (NVALT) slaan de handen ineen om alle longverpleegkundigen en hun collega’s, die de afgelopen tijd ongelofelijk hard gewerkt hebben, een steuntje in de rug te geven.

Gedurende de coronacrisis, die nu al even duurt, werken de longverpleegkundigen hard en stug door. De longartsen werken zeer nauw met hen samen en zien dagelijks hun grote inzet en loyaliteit. De longartsen en Kink willen daarom samen geld ophalen om hen allemaal te bedanken voor hun inzet tijdens corona.

Album Top 1000 met zorg
Daarom gaat Op het Broek in z’n eentje de Album Top 1000 opnieuw uitzenden op Kink. Deze lijst werd oorspronkelijk al in juli uitgezonden. Van elk album draait de deejay één track, waarbij luisteraars zelf via de website kunt bepalen welke dat moet worden: de meest gestemde track komt op de radio.

Op Het Broek gaat op die manier vijf dagen lang 18 uur per dag muziek draaien, van zes uur ’s ochtends tot middernacht. Luisteraars kunnen hem mentaal ondersteunen door hem te sponsoren met een zelfgekozen bedrag.

Het idee voor de actie ontstond bij Op het Broek door zijn regelmatige contact met longarts en Kink-luisteraar Erik Kapteijns, die al meerdere malen in de zijn middagprogramma verslag deed van zijn werk in corona-tijd.

“De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft vind ik inspirerend”, aldus Op het Broek. “De mensen in de frontlinie die er alles aan doen om ons gezond te houden, die hun eigen leven opofferen voor een ander, daar moeten we eens wat meer stil bij staan. Al is het maar een schouderklopje, een bedankje. Want dat ene applaus vorig jaar is lang niet genoeg”. [RadioWereld.NL]