Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoelang blijft Marieke Elsinga nog bij Qmusic?

Dat is wat veel insiders uit de radiowereld zich afvragen. Elsinga presenteert op dit moment nog samen met Mattie Valk de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’ op Qmusic, maar inmiddels zou ze ook in gesprek zijn met andere radiostations.

Foto: Qmusic

Volgens bronnen uit de radiowereld is Elsinga onder meer in gesprek zijn met Sky Radio. Het is voor de non-stop zender al jarenlang een wens om een gepresenteerde ochtendshow in te voeren.

In 2017 probeerde Sky al het duo Mattie Valk en Wietze de Jager weg te kapen bij Qmusic, maar die overstap mislukte en zorgde uiteindelijk voor een breuk tussen het duo.

Maar ook Elsinga was al eerder in beeld bij Sky Radio voor de ochtend, samen met Beau van Erven Dorens.

Mocht Elsinga bij Qmusic vertrekken, dan zou dit een flinke aderlating zijn voor het radiostation. Het succes van de ochtendshow drijft voor een groot gedeelte op de populariteit van Elsinga.

Elsinga begon in maart 2013 als deejay bij Qmusic. In 2016 vertrok ze bij de zender om in 2018 weer terug te keren om met Valk de ochtendshow te gaan presenteren. In de zomer van 2020 tekende ze een nieuw driejarig contract bij de radiozender.

Sinds 2017 presenteert Elsinga ook regelmatig ‘RTL Boulevard’ op RTL4. Dit blijft ze gewoon doen. [RadioWereld.NL]

4 reacties

  1. Die transfer zou zo maar kunnen aangezien RTL en Talpa gaan fuseren en Sky Radio is van Talpa.

  2. Ze heeft nog een contract bij Qmusic tot de zomer van 2023. Vaak is het zo dat bij het eerder ontbinden van een contract, er consequenties zijn. Bijvoorbeeld, enkele maanden niet op de radio te horen mogen zijn. Om de eventuele overstap succesvol te laten lukken, is een onderbreking van enkele maanden niet gunstig. De kans bestaat dat luisteraars uit luiigheid blijven hangen bij Qmusic. En dat Marieke Elsinga bij Sky Radio helemaal opnieuw luisterpubliek moet opbouwen.

    1. Jawel, de consequenties zullen voortkomen uit het Q-music contract. Dat heeft geen belang bij Talpa en RTL.