Nederlanders willen kerstmuziek op de radio en in winkels

Sinterklaas is terug naar Spanje en dat betekent dat Nederland weer warm loopt voor kerst. Uit een onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders van 16 jaar en ouder blijkt dat 66% kerstmuziek, bijvoorbeeld in winkels ‘leuk’ tot ‘heel leuk’ vindt tegenover slechts 10% die er niets van moet hebben.

radio
Foto: Pixabay

Maar de meningen zijn wat meer verdeeld over onze favoriete kerstliedjes, zo blijkt uit onderzoek van Muziek Werkt. ‘All I want for Christmas’ van Mariah Carey (25%) horen we het liefst, gevolgd door Last Christmas’ van Wham (18%) en ‘Driving Home for Christmas‘ van Chris Rea (12%).

Grootste ergernis
Mariah Carey’s kersthit scoort met 20% opvallend genoeg óók hoog bij liedjes die mensen de komende weken absoluut niet willen horen. Maar met stip op 1 voor de grootste ergernis staat het liedje ‘O, denneboom’ met 36% van de stemmen.

Voor winkels zelf is kerstmuziek heel belangrijk. Van de ondervraagden krijgt 42% zin om een aankoop te doen als er kerstmuziek in een winkel wordt gedraaid. [RadioWereld.NL]

Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email