Search
Close this search box.

Radiozender Sublime reikt Awards uit voor funk-, soul- en jazzartiesten

De landelijke radiozender Sublime heeft nieuwe prijzen in het leven geroepen. Op vrijdag 18 februari vindt de eerste editie van de Sublime Awards plaats. Met de prijzen zet de radiozender nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act.

Martijn Soetens, Music Director van Sublime: “Funk-, soul- en jazzmuziek in Nederland zorgt voor verbinding en verrijkt het muzikale landschap. Met de Sublime Awards vieren we deze muziek”.

Het publiek kan ook helpen stemmen op de prijzen. Vanaf 31 januari kan er gestemd worden voor de prijzen in de volgende categorieën: Best Song 2021, Best Album 2021, Best Talent 2021, Dutch Jazz 2021, Best Artist 2021 en Best International Act 2021. Dit zijn geen publieksprijzen. Sublime kiest zelf de genomineerden uit.

De zender maakte maandag de eerste genomineerden in de categorie ‘Best Talent’ bekend: Leonard Luka, Dragonfruit, Moods, Latanya Alberto, JAEL en Joya Mooi. Later deze week maakt Sublime meer genomineerden bekend.

Sublime Oeuvre Award
Daarnaast reikt de radiozender de Sublime Oeuvre Award uit aan een funk-, soul of jazzartiest. Onder andere Candy Dulfer, Jaap Brienen en Rob Manga van Sublime maken deel uit van de jury. [RadioWereld.NL]