Search
Close this search box.

Zo klinkt de ochtendshow met Luuk van den Braak op Radio 10 Brabant (audio)

Luuk van den Braak is sinds begin dit jaar te horen in de ochtend op Radio 10 Brabant, het regionale zusje van Radio 10. Elke werkdag tussen 7 en 10 uur maakt hij de luisteraars wakker met een flinke portie muziek, leuke weetjes en nieuws uit Brabant.

Foto: Radio 10

Omdat er geen livestream op de site van Radio 10 Brabant staat en het station ook niet te vinden is op portals als Juke en Radio.nl te vinden is, is de zender buiten Zuid-Nederland lastig te beluisteren. Reden voor RadioWereld.NL om een aircheck te maken.

Van de Braak was voorheen al tijdens de lunch te horen op Radio 10 Brabant met het item ‘10 over de Tiende’. Dit item is meeverhuist naar de ochtend. Andere items in de ochtendshow zijn de ‘Top 4000 Classic’ en ‘De grote track’.

Wat ook opvalt is de grote hoeveelheid aan Brabantse artiesten: Guus Meeuwis, Nikki (Kerkhof) Close II You, Krezip, Krezip-zangeres Jacqueline Govaert, Tiësto, Mental Theo. Hiermee probeert vergunninghouder TiDa BV aan de nu nog geldende regiogerichtheidseisen te voldoen, al handhaaft Agentschap Telecom niet meer actief hierop. Op het kavel van Radio 10 Brabant staat op vrijdag een percentage van 37%.

Ondanks de komst van een gepresenteerde ochtendshow, zijn er de rest van de dag ook nog de nodige programmaonderdelen opgenomen in de programmering van Radio 10 Brabant, zoals een item over eendagsvliegen, de ‘80s Lunch’ om 12 uur, ‘4×1’ met Jeroen Nieuwenhuize na 13 uur en vanaf 14 uur een uur met Top 4000 Klassiekers. Tijdens de middagspits zijn de moppen en limericks uit Somertijd te horen. [RadioWereld.NL]