Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marisa over middagshow Veronica: ‘Rob zei: bedenk maar wat en succes”

Marisa Heutink krijgt vrijwel carte-blanche van zenderbaas Rob Stenders voor de middagshow op Radio Veronica. Dit vertelde ze in de podcast ‘Dit was de Radio’. “Rob zei ‘Ik weet dat je er iets moois van kan maken, heel veel succes, bedenk maar wat en ga dat maar doen’.

Foto: Ben Houdijk

Heutink is sinds begin dit jaar in de middag te horen op Radio Veronica en dat bevalt haar wel. “Ik vind het fantastisch, maar ook wel een beetje spannend. Want het voelt wel een beetje alsof ik iets waar moet maken en het verdien om op die plek te zitten.

Music-driven
De keuze voor haar als nieuwe middagjock begrijpt ze wel. “Rob Stenders wilde graag een music-driven middagshow en hij weet dat ik graag music-driven radio maak en dat ik dat kan dragen. Meer woorden heeft hij er ook niet aan vuil gemaakt. Hij gelooft al echt jaren in me en dat is toch wel bijzonder in de radiowereld.

Overigens is Heutink niet de eerste vrouwelijke jock die solo een middagshow op landelijke radio presenteert. In 2018 ging Chantal Hutten haar al voor bij 100% NL en halverwege jaren ‘90 zat Jetske van Staa enige tijd tussen 17 en 19 uur op Radio 2, al was het station toen nog wat meer service-georiënteerd. Daarnaast was Eline la Croix in 2006 en 2007 in de middag op 100% NL te horen.

Toch heeft Heutink wel wat handvaten gekregen van Stenders voor de middagshow. “Het moet music-driven zijn en bij Radio Veronica passen. We zitten met een spraakclausule (Veronica moet tussen 7 en 19 uur minstens 85% muziek draaien, red.), dus het is logisch dat er veel muziek moet worden gedraaid.

Leuke basis
De middagshow gaat zich de komende periode rustig verder ontwikkelen. En dat ze carte-blanche heeft gekregen betekent niet dat er vanuit de leiding niet naar het programma gekeken wordt. “We gaan het ongetwijfeld nog evalueren hoor, maar het programma is pas een paar weken aan de gang en hij geeft het ook de kans om te groeien. En dat is een hele leuke basis om een programma te maken”, aldus Heutink in Dit was de Radio.

Maar wat is het grote verschil tussen de avondshow, die ze tot eind vorig jaar presenteerde, en de middag? “In de avond luisteren mensen over het algemeen langer en wat aandachtiger. Drivetime is wat korter en fragmentarischer. Mensen luisteren vooral onderweg. Sowieso leek het me goed om de Bonanza nog een half uurtje door te trekken.

Ochtendshow te grote schoenen
Waar velen dromen van de ochtendshow is dat voor Heutink geen volgende stap. “Als ik hoor op welk niveau er radio wordt gemaakt in de ochtend, dan denk ik ‘wauw, dat ga ik gewoon nooit redden’. Ik vervang die ochtend wel eens bij Veronica en ik vind het heel bijzonder, maar de keren dat ik het doe denk ik ‘het is leuk voor een week’, die schoenen zijn echt wel te groot.

Is met het ingaan van de nieuwe programmering Radio Veronica nu af? “We hebben echt nog wel een slag te slaan bij Radio Veronica. Luistercijfer technisch gezien sowieso. Op het gebied van de muziek wordt er ook getweaked, net als bij de programmering. Dat is een proces dat altijd doorgaat. Dus natuurlijk zijn we er niet, maar het is erg leuk. De sfeer is erg goed, maar dat had ik sowieso al bij Veronica. Ik zit er al drie jaar inmiddels.” [RadioWereld.NL]