Sander Lantinga over middagshow Veronica: “Ik ga met de billen bloot”

Sander Lantinga begint maandag (3 oktober) aan zijn nieuwe avontuur in de middag op Radio Veronica. En dat vindt de deejay spannend, zo zegt hij in en interview met Veronica Superguide. ”Want ik ga met de billen bloot. Ik ben zelf verantwoordelijk en moet na 18 jaar als onderdeel van een duo het wiel min of meer uitvinden.

Foto: Still Radio 538

Dat was de afgelopen jaren als duo wel anders. “We vergaderden wel bij 538, maar als we om vier begonnen ging het min of meer vanzelf. Dat kan straks niet meer: Ik moet het alleen doen”, aldus Lantinga in Veronica Superguide.

Voor zijn middagshow die de naam ‘Werktitel’ krijgt, krijgt Lantinga ondersteuning van producer Carsten van Dijk en nieuwslezer Siets Roskam. Toch is het niet de bedoeling dat het een gezellig theekransje wordt tussen die drie. Ook gaat Lantinga de show zelf schuiven, iets wat hij de afgelopen jaren overliet aan zijn radiopartner Coen Swijnenberg. Afgelopen onlangs maakte Lantinga al een proefuitzending in de nacht op Veronica.

Serieuze kant
Lantinga wil tijdens de middagshow op Veronica ook een andere kant van hem laten zien. “Ik ben natuurlijk een lolbroek, maar ik heb ook een serieuze kant. Ik vind het oprecht fijn om wat serieuzer te zijn en in plaats van nog een grap te maken een inhoudelijke vraag te stellen. Daarnaast zijn mensen gaandeweg vergeten dat ik ontzettend veel liefde voor muziek heb.” Wel verzekert de deejay dat er genoeg te lachen is in de show.

Met zijn nieuwe middagshow mengt Lantinga zich in de strijd om de luisteraar op weg naar huis en moet hij het opnemen tegen onder meer Domien Verschuuren (Qmusic), Rob van Someren (Radio 10), Frank Dane (Radio 538) en Ruud de Wild (NPO Radio 2). Zorgen maakt hij zich daar niet over. “Ik kan heel erg rekening houden met wat anderen doen, maar dan maak ik het mezelf alleen maar moeilijker mee. Ik kan maar één ding en dat is mezelf zijn.

Overigens hoeft Lantinga het niet geheel zonder zijn radiopartner Swijnenberg te doen. Op Radio 538 zijn ze vanaf volgende week elke vrijdagmiddag te horen met ‘De Coen & Sander Show’. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ik denk dat het wel een succes gaat worden. Er is maar één Sander Lantinga. Het is niet de Somertijd-luisteraar die overstapt naar de middagshow van Sander Lantinga. Ruud de Wild, die kan het moeilijk gaan krijgen.

Reacties zijn gesloten.