Search
Close this search box.

NPO Radio 5 lanceert de Sixties Jukebox tijdens De Week van de Jaren 60

Rammelende kwartjes, de geur van vergeelde singlehoesjes, licht krakend vinyl: NPO Radio 5 haalt herinneringen op met de Sixties Jukebox tijdens ‘De Week van de Jaren 60’. De week begint op zaterdag 12 februari en wordt op vrijdag 18 februari afgesloten met de Evergreen Toplijst van de Jaren 60.

Foto: screenshot NPO Radio 5

In ‘De Week van de Jaren 60’ kunnen luisteraars van maandag 14 tot en met donderdag 17 februari live een liedje aanvragen uit de Sixties Jukebox, die te bekijken is op de website van NPO Radio 5. Nadat het nummer is gedraaid, mag de luisteraar zelf een golden oldie toevoegen aan de jukebox als plaat(s)vervanger van het nummer dat zojuist te horen is geweest.

De deejays van de publieke radiozender NPO Radio 5 zorgen er samen voor dat de jukebox bij de start gevuld is met evergreens uit de sixties, van Fleetwood Mac tot Conny Stuart, van The Rolling Stones tot Gerry & The Pacemakers.

Het Jaren 60 Cassettebandje
Tijdens de hele ‘Week van de Jaren 60’ kunnen de luisteraars meedoen aan het spel ‘Het Jaren 60 Cassettebandje’. Elk uur zijn drie muziekfragmenten uit de sixties te horen. De vraag is steevast: wat zijn de titels van deze nummers? Wie alle drie de titels weet, wint het spel.

Evergreen Toplijst
‘De Week van de Jaren 60’ wordt op vrijdag 18 februari afgesloten met de ‘Evergreen Toplijst van de Jaren 60’, te horen tussen 06.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5. [RadioWereld.NL]