Ziggo geeft Oekraïense nieuwszender door

De Oekraïense nieuwszender Ukraina 24 is sinds een week te zien bij Ziggo. Oekraïense vluchtelingen in Nederland kunnen hierdoor ook via tv op de hoogte blijven van het nieuws in hun geboorteland. Nieuwszender Ukraina 24 (Oekraïens: 24 Канал) is bij Ziggo tijdelijk te zien op kanaal 502 in alle tv-pakketten. 

Foto: Pixabay

Via de Ziggo GO-app is de zender ook te zien op mobiele telefoons en tablets.

De verschillende Oekraïense nieuwszenders werken sinds de start van de oorlog nauw samen onder de naam United News en bieden grotendeels hetzelfde aanbod. Daarom volstaat Ziggo met de doorgifte van een enkele nieuwszender, zolang de situatie in Oekraïne daarom vraagt.

VodafoneZiggo: “We zijn blij dat we voor hen nu ook een tv-zender kunnen doorgeven via ons vaste netwerk. Hoe afschuwelijk en verdrietig het dagelijkse oorlogsnieuws ook is, zo helpen we ze om goed geïnformeerd te zijn en verbonden te blijven met hun land.” [RadioWereld.NL]