Kink wint opnieuw Online Radio Award voor beste online zender

Kink heeft opnieuw de Online Radio Award gewonnen voor beste online zender. Roderick Veelo van TPO Podcast won de Award voor beste presentator. De prijzen werden donderdagmiddag uitgereikt in Beeld en Geluid. De presentatie was in handen van jurylid Erik de Zwart.

Beste Online Radiostation:
Kink wint voor de tweede keer de Online Radio Award voor beste online radiozender. Het station kreeg de prijs uit handen van Quintis Ristie.

Het radiostation weet regelmatig met haar acties de pers te halen en heeft geïnvesteerd in een volwaardige, originele en onderscheidende programmering binnen hun genre met daarbij opvallende presentatietalenten, waarbij Tim op het Broek en Michiel Veenstra zelfs tot één van de beste presentatoren van Nederland behoren,” aldus de motivatie van de jury.

Andere genomineerden waren dit jaar Arrow Bluesbox Radio, Arrow Classic Rock, Hallokids Radio en Jinx radio.

Kink won de prijs ook al in 2019, terwijl in 2020 Efteling Kids Radio de prijs won.

Opvallend is dat vrijwel alle genomineerden niet uitsluitend via internet te ontvangen zijn. Kink is bijvoorbeeld ook landelijk op DAB+ te ontvangen, terwijl Arrow Classic Rock zowel landelijk op DAB+ als de kabel zit. Er kon dan ook gestemd worden op alle radiostations zonder FM-etherfrequentie.

Beste Presentator:
Roderick Veelo van TPO Podcast wint dit jaar de Online Radio Awards voor beste presentator. Hij kreeg de prijs uit handen van Bastiaan Meijer die de prijs in 2020 won. Andere genomineerden waren Johan Derksen (Grolloo Radio/ Arrow Bluesbox Radio), Wierd Duk (Het Land van Wierd Duk), Tim op het Broek (Kink) en Mayoni Oosterhoff (Hallo Kidsradio).

Beste Podcast
Veelo mocht twee keer het podium op, want ook zijn TPO Podcast viel in de prijzen en wel die voor beste podcast. Andere genomineerden waren Het Land van Wierd Duk, Groeten uit het Zuiden, RacingNews365 Formule 1 Podcast en Kleine Boodschap.

Tumult
Na het bekendmaken van alle nominaties was er nogal wat tumult in de jury. Patricia van Liemt besloot uit de jury te stappen omdat Derksen genomineerd was. Vincent Bijlo trok zich terug omdat hij ook voor Jinx Radio werkt en de kwaliteit van de meeste podcasts en presentatoren onder zijn standaards vindt. Door de ontstane commotie kloos vervolgens ook Domien Verschuuren ervoor om zich terug te trekken.

De jury bestond daarna nog uit Peter Contant, Richard Otto, Pierre Papa, Erik de Zwart en Mischa Blok.

De nominaties voor de Online Radio Awards kwamen tot stand door stemmen van het publiek. In de stemperiode zijn er in totaal 18.176 stemmen binnengekomen. De top 5 online radiostations, podcasts en de presentatoren met het meeste aantal publieksstemmen werden genomineerd. De jury koos vervolgens uit deze genomineerden een winnaar. De volgende criteria wogen mee in hun besluit: ‘innovatie’, ’toegevoegde waarde’, ‘onderscheidenheid’, ‘kwaliteit’ en ‘engagement richting het publiek’.

De Online Radio Awards worden georganiseerd door de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl. [RadioWereld.NL]