Radiomarathon voor goed doel bij Radio Maria, maar waarvoor is onduidelijk

Radio Maria houdt elk jaar in mei een marathon actie voor een goed doel. Radio Maria Nederland heeft in 2022 het project ‘Zuid-Soedan’ gekozen. Tijdens deze twee ‘Mariathondagen’ wil het radiostation zoveel mogelijk geld binnenhalen. Maar het doel en bedrag wat nodig is blijft erg onduidelijk.

De tussenstand staat volgens radiomarathon actie al op bijna 3400 euro. Het doel is 20.000 euro volgens de teller. Maar op de website van Radio Maria vraagt het radiostation geen 20.000 maar 40.000 euro. Waarom kon Radio Maria niet vertellen.

Ook blijft het onduidelijk waar het geld voor gebruikt wordt door de commerciële radiozender. Het geld zou gaan naar ‘Radio Maria Zuid-Soedan’. Dit radiostation zou slechts 530.000 van de 11 miljoen mensen in het hele land kunnen bereiken. Daarom willen ze het bereik vergroten.

Maar hoe Maria in Soedan uitzendt en waar het precies te ontvangen is konden de woordvoerders ook niet vertellen. Een website heeft het station niet in dat land. En de directeur van Radio Maria was niet bereikbaar voor commentaar.

De radiomarathon eindigt vrijdag om 21:30 uur. [RadioWereld.NL]