Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM maandagochtend gestart met nieuwe Festival Top 999; deze staan in de top 10

NPO 3FM is maandagochtend gestart met een nieuwe editie van de Festival Top 999. Vijf dagen lang staat de publieke radiozender volledig in het teken van alle festivalanthems en bangers. De afgelopen weken konden luisteraars stemmen voor de lijst.

De Festival Top 999 begon maandagochtend om 9 uur. Tot met vrijdag is de lijst dagelijks tussen 9 uur en middernacht te horen op 3FM.

Vorig jaar eindigde ‘Witch Doctor’ van De Staat voor het derde jaar op rij op nummer 1, en ook dit jaar heeft het nummer het in ieder geval in de top 10 weten te halen. Alleen op welke positie is nog niet bekendgemaakt. Ook de nummer twee en drie van vorig jaar, ‘Sterrenstof’ en ‘Amigo’, staan bij de bovenste 10. Nieuw in de lijst is ‘Ik Wil Dansen’ van Froukje, daarvoor heeft Krezip met ‘I Would Stay’ plaats moeten maken.

Hoe de top 10 er exact uitziet wordt pas vrijdag bekendgemaakt. Kort voor 18 uur volgt de ontknoping, waarna de live-uitzendingen vanaf Pinkpop starten.

De hoogste Nederlandstalige binnenkomer is dit jaar voor S10 en Froukje. Met het nummer ‘Zonder Gezicht’ staan de voormalige 3FM Talents op nummer 12. De hoogste internationale binnenkomer is voor de meest recente hit van Harry Styles ‘As It Was’, op nummer 29. Niet eerder stonden er in de top 100 van de Festival Top 999 zoveel artiesten van eigen bodem. Het aantal is met 21 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Ook de meeste noteringen in de lijst wordt toegeschreven aan een Nederlandse band: Chef’Special staat maar liefst 21 keer in de Festival Top 999. Daarna volgen Muse (17 keer), Kensington (17 keer) en Imagine Dragons met 16 noteringen. [RadioWereld.NL]

Top 10 in willekeurige volgorde:
Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
Editors – Papillon
Chef’Special – Amigo
Froukje – Ik Wil Dansen
Rage Against The Machine – Killing In The Name
Foo Fighters – The Pretender
De Staat – Witch Doctor
Nothing But Thieves – Amsterdam
Typhoon – Zandloper
Franz Ferdinand – Take Me Out