Qmusic in juni weer meest beluisterde radiozender online

Qmusic is na een maand terug op de troon als meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NLO. Mede dankzij de Foute Maand heroverde het station in juni de koppositie van NPO Radio 1.

In juni werd de stream van Qmusic gemiddeld bijna 1,98 miljoen keer per week gestart, een slordige 470.000 keer meer dan in mei.

Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

NPO Radio 1 staat nu tweede, gevolgd door Radio 538 en NPO Radio 2. Deze stations zagen hun aantal gestarte streams licht dalen. Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 15 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Grand Prix Radio weet haar positie in de top 10 te handhaven. Veel Formule 1 fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de formule 1 wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. Grand Prix radio zendt namelijk als vertrouwd het commentaar van Olav Mol uit.

Radio Gelderland is op plek 30 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, gevolgd door Omroep Brabant.

Tekst gaat verder onder de tabel

Ook als gekeken wordt naar Gaas, dan staat Qmusic bovenaan met gemiddeld 21.594 actieve streams tussen 30 mei en 3 juli, gevolgd door Radio 2 en 538.

In totaal werden de 118 gemeten radiostations gemiddeld 16,5 miljoen keer per week gestart en waren er gemiddeld 174.276 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 107 minuten. [RadioWereld.NL]