Erik de Zwart: ‘3FM heeft haar eigen glazen ingegooid’

Radiodeejay en mediaondernemer Erik de Zwart was onlangs te gast in de podcast ‘Radiobazen’. In aflevering 5 van de podcast ging Gerjan Cluistra in gesprek met Erik de Zwart. Hij is één van de bekendste radiomakers van Nederland, maar ook medeoprichter van Radio 538 en voorzitter van de stichting Top 40 die hij ook jarenlang presenteerde.

Foto: Radiobazen

Het gesprek gaat onder andere over 3FM. De leiding heeft er volgens De Zwart een zooitje van gemaakt. ‘3FM heeft haar eigen glazen ingegooid‘.

Je moet het ook wel heel erg bont maken, willen je luisteraars weggaan“, aldus Erik de Zwart. “Alleen in de provincie is 3FM heel sterk want daar zijn de commerciële stations bijna niet te ontvangen op FM. Als je dan alleen programma’s maakt voor de grachtengordel in Amsterdam, heb je iets niet begrepen.

Ook maakt Erik zich zorgen over Radio 538, al zal dat radiostation een 3FM scenario bespaart blijven.

Verder geeft Erik nog tips over hoe je het beste kan omgaan met een fout in je programma. De podcast ‘Radiobazen’ is hieronder te beluisteren en via Radiobazen.nl. [RadioWereld.NL]