Engelse radiodeejay sterft tijdens live programma

Voor luisteraars van de Engelse lokale zender GenX Radio in Suffolk, ten noordoosten van Londen, was het maandagochtend even schrikken toen het even voor 8 uur stil werd op de zender en even later alleen maar non-stop muziek was te horen. Later bleek waarom: de presentator van het ochtendprogramma had een hartaanval gekregen en was overleden tijdens zijn show.

Foto: RadioWereld

In het harnas sterven: onlangs was op RadioWereld.NL al te lezen dat de oudste deejay van de Verenigde Staten was overleden, enkele dagen nadat hij zijn wekelijkse radioprogramma had opgenomen. Maar een deejay die tijdens zijn live programma overlijdt maakt het nog letterlijker. Het overkwam de 55-jarige Tim Gough.

Dat pas enige tijd later ontdekt werd wat er nou precies gebeurd was, kwam doordat Gough zijn radioprogramma vanuit zijn thuisstudio presenteerde. “Ik kende Tim persoonlijk al meer dan dertig jaar en hij was een warme, zorgzame en leuke kerel”, aldus James Hazell, manager van GenX Radio, tegen de BBC. “Mijn familie en ik hielden zielsveel van hem. We zijn kapot van het nieuws”.

Gough was sinds 1985 op de radio te horen. Hij werkte voor diverse lokale en regionale commerciële stations als deejay en programmaleider. Tien jaar geleden hing hij zijn koptelefoon aan de wilgen.

Maar van dat radiovirus kwam Gough niet af, want toen er in zijn omgeving een nieuw lokaal radiostation van start ging, besloot hij zijn radiowerk weer op te pakken. [RadioWereld.NL]