Oudste nog actieve radiodeejay (97) van de VS overleden

In de Verenigde Staten is afgelopen vrijdag (7 oktober) radiodeejay Art Laboe (Arthur Egnoian) overleden op 97-jarige leeftijd. Laboe is letterlijk gestorven in het harnas, want tot zijn dood was hij nog wekelijks op de radio te horen. Een longontsteking werd hem fataal.

Foto: video still Youtube

Laboe presenteerde zijn allereerste radioprogramma op 23 september 1943 op radiozender KSAN in San Francisco. Later ging hij aan de slag bij verschillende radiostations in Los Angeles.

Laboe was pionier op het gebied van locatie uitzendingen en interactiviteit. De deejay presenteerde zijn programma namelijk regelmatig vanuit een drive-in keten, waarbij luisteraars verzoekplaten konden aanvragen. Hieruit ontstond telkens lijst met meest aangevraagde platen.

Een kreet die onlosmakelijk met Laboe verbonden is, is “Oldies but Goodies” die hij dan ook wekelijks de ether in slingerde. In 1981 kreeg de deejay zijn eigen ster op de Hollywood Walk of Fame.

In 2017 vierde Laboe zijn 75-jarig jubileum als radiodeejay. Zijn radioprogramma de “Art Laboe Connection,” werd via een 15-tal radiostations uitgezonden, waaronder 93.5 KDAY in Los Angeles. Vorig week nam hij, kort voor hij ziek werd, nog een programma op. Deze werd afgelopen zondag uitgezonden. [RadioWereld.NL]