Gilbert O’Sullivan opent stembus ‘Evergreen Top 1000’ van NPO Radio 5

De Ierse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan opent dit jaar de ‘Stemweek voor de Evergreen Top 1000’ van NPO Radio 5. Vanaf zaterdag 22 oktober kan iedereen via de website van de radiozender stemmen op oude klassiekers. De stembus sluit vrijdag 28 oktober om 18.00 uur en dan wordt meteen de top 5 bekendgemaakt.

De Evergreen Top 1000 is te horen van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november, elke dag van 06.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5 en ook te zien via NPO 1 extra.

Stemweek
Tijdens de Stemweek is van zaterdag 22 oktober tot en met vrijdag 28 oktober op NPO Radio 5 alleen muziek uit de keuzelijst te horen, zoals The Shadows, Aretha Franklin, Beatles, Anita Meyer, U2, Rob de Nijs, Supertramp, Jacques Brel, Dire Straits, Phil Collins, Willeke Alberti, Clouseau en bijvoorbeeld Gilbert O’Sullivan.

Gilbert O’Sullivan. Foto: BMG

Luisteraars kunnen uiteraard ook stemmen op liedjes die niet in de keuzelijst staan. Van maandag tot en met donderdag komen tijdens de Stemweek elk uur twee luisteraars aan het woord die hun keuze toelichten.

Stemfinaledag
Tijdens de Stemfinaledag op 28 oktober wordt om 19.30 uur de top 5 van de Evergreen Top 1000 van 2022 bekendgemaakt op NPO Radio 5. Keert Het Dorp van Wim Sonneveld terug op de eerste plaats? Of voert Danny Vera de lijst voor het derde jaar op rij aan met Roller Coaster? En komen, net als vorig jaar, vier van de vijf nummers van eigen bodem?

Bekendmaking lijst
De volledige Evergreen Top 1000 wordt maandag 7 november bekendgemaakt tijdens de Evergreen Top 1000 Première Party op NPO Radio 5. Deejays Bert Kranenbarg en Hans Schiffers grasduinen door de statistieken van de lijst en kijken twee uur lang naar de cijfers achter de nummers, van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 5.

Televisie
NPO Radio 5-dj Henkjan Smits presenteert van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november op NPO 1 het tv-programma Evergreen Top 1000. Daarin loodst hij de kijkers door ons collectieve muziekgeheugen met opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis en de mooiste videoclips. Maandag te zien om 15.30 uur, dinsdag tot en met donderdag om 16.00 uur en vrijdag om 15.40 uur. [RadioWereld.NL]