Search
Close this search box.

Luistercijfers 20-49 jaar: 3FM voorbij aan Radio Veronica

Radio Veronica heeft flink ingeleverd bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar, terwijl NPO 3FM hier juist een stijging laat zien. Dit blijkt uit de cijfers over de periode augustus/september 2022 van het NLO. Ondertussen blijft Qmusic de grootste.

Foto: Pixabay

Qmusic, met deels Qmusic Limburg en Qmusic Non-stop Maximum Hits in de Randstad erbij, blijft deze meting hangen op 21,2% en dat ondanks dat de vakanties in deze periode ten einde lopen. Ten opzichte van een jaar geleden is bij Qmusic nog wel een stijging van een half procentpunt te zien.

Zomerdip
Radio 538 kruipt deze meting wel een beetje uit de zomerdip. Het marktaandeel steeg met 0,3%-punt naar 13,8%. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit echter wel een daling van 0,7%-punt.

Zowel Q als 538 zagen hun weekbereik bij de doelgroep weer stijgen. Wat opvalt is dat de gemiddelde luistertijd van Qmusic bij 20-49 jaar deze meting met zes minuten daalt naar 3 uur en 32 minuten, terwijl die van 538 juist met vijf minuten stijgt naar 3 uur en 15 minuten. De vorige meting had 538 juist last van een gedaalde luistertijd, terwijl Q toen stabiel bleef.

Ten opzichte van een jaar geleden daalt voor beide stations de gemiddelde luistertijd, maar dit beeld is bij meer stations te zien.

Radio 2 omhoog, 10 stabiel
NPO Radio 2 won deze meting 0,2%-punt en staat nu op 11,1%. Dit is vrijwel gelijk als een jaar geleden. Radio 10, met deels Radio 10 Brabant erbij, blijft deze meting stabiel op 10,6%. Ten opzichte van vorig jaar is dit echter wel een stijging van 0,8%-punt.

Sky Radio blijft vrijwel gelijk op 8,3%, maar verliest wel 0,6%-punt ten opzichte van een jaar geleden.

3FM voorbij aan Veronica
NPO 3FM maakt een flinke sprong omhoog. Het station, dat vorige maand een ware metamorfose kreeg, wint 0,8%-punt en staat nu op 4,3%. Dit is het hoogste marktaandeel sinds het voorjaar van 2019.

Tekst gaat verder onder de grafiek

Minder goed zijn de cijfers voor Radio Veronica. Het station verloor deze meting 0,6%-punt en staat nu met 4,0% onder 3FM. De laatste keer dat dit gebeurde was in de zomer van 2018. Ook ten opzichte van een jaar geleden is de daling van Veronica 0,6%-punt. Wel is daarmee hetzelfde beeld te zien als vorig jaar, toen het station an de zomer ook flink verloor.

De rest
In Naarden waren tevreden gezichten te zien. Allereerst steeg 100% NL deze meting met 0,3%-punt naar 4,0%, terwijl zusterstation Slam met een half procentpunt stijgt naar 3,2%.

Kink stijgt deze meting weer naar 2,0% (+0,4%-punt t.o.v. vorig jaar), terwijl Sublime deze meting met 0,2%-punt daalt naar 0,7%. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Als dit zo blijft dan loopt Radio Veronica geld mis. Wat moet Radio Veronica doen om meer luisteraars in de groep 20-49 jaar te krijgen?