MNM neemt afscheid van deejay na meldingen van grensoverschrijdend gedrag

MNM, de jongerenzender van de Vlaamse publieke omroep VRT, heeft per direct de samenwerking opgezegd met Wanne Synnave (26). De deejay zou ongepaste foto’s en berichten verstuurd hebben naar jongeren.

Foto: video still Youtube

De VRT heeft beslist om de samenwerking met Wanne Synnave te stoppen na klachten van grensoverschrijdend gedrag“, aldus de omroep. “VRT neemt zulke meldingen ernstig, is zeer begaan met de melders en is dan ook het gesprek met Wanne aangegaan. Hij speelt bij jongerenzender MNM een belangrijke rol en heeft een voorbeeldfunctie. De meldingen zijn van die aard dat hij geen uithangbord meer kan zijn van MNM.

Synnave presenteerde sinds dit najaar het lunchblok op MNM. Daarvoor was hij sidekick van de ochtendshow van Peter van de Veire.

Op Instagram bevestigt Synnave dat er “meldingen gemaakt zijn die gaan over mijn gedrag dat als ongepast ervaren werd” en dat hij daardoor “even compleet uit beeld” verdwijnt. “Deze meldingen komen heel onverwachts, aangezien ik mijn contacten altijd als vertrouwelijk en met wederzijdse toestemming beschouwde. Door deze meldingen besef ik nu ook dat dat niet voor iedereen zo was, en dat de impact op de betrokkenen groter is dan ik had ingeschat.

Ook biedt hij zijn excuses aan. “Het was nooit mijn bedoeling iemand te kwetsen of ongepast te benaderen. Het spijt me als dat wel gebeurd is. Ik neem tijd om na te denken en aan mezelf te werken, en hoop jullie binnenkort terug te zien.

In Nederland mocht begin 2020 Kaj van der Ree zijn spullen pakken bij 3FM. Ook hij zou zich schuldig hebben gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. [RadioWereld.NL]