Bløf meest genoteerde Nederlandse act in Top 4000 Radio 10

Bløf ontving vrijdagmorgen een speciale ‘Top 4000 Oeuvre Award’. De Nederlandse band is de meest genoteerde Nederlandse act in de hitlijst en staat al sinds de allereerste editie van de ‘Top 4000’ in 2005 in de lijst. Bløf staat met maar liefst 22 nummers in de grootste hitlijst aller tijden.

‘Zoutelande’ staat het hoogst genoteerd, op plek 21. De complete hitlijst werd vrijdag onthuld tijdens ‘Ekdom in de Morgen’ door Radio 10-deejay Gerard Ekdom. De ‘Top 4000’ gaat zondag 4 december om 12.00 uur van start.

Van grote popklassiekers tot vergeten hits en guilty pleasures: alles staat erin. Ook dit jaar zijn Michael Jackson en The Beatles de meest genoteerde artiesten in de lijst, beiden staan er 38 keer in. Michael Jackson staat op #8 met ‘Billie Jean’, de hoogst genoteerde hit van The Beatles is ‘Hey Jude’, terug te vinden op plek 31. De hoogste Nederlandse notering is ‘Roller Coaster’ van Danny Vera op de derde plaats.

De drie hoogst genoteerde nieuwkomers zijn allemaal van Nederlandse bodem. Zo staat Son Mieux met ‘Multicolor’ op #96, Di-rect met ‘Through The Looking Glass’ op #99 en neemt Goldband met hun hit ‘Noodgeval’ plek #205 in. Dankzij de serie Stranger Things vinden wij een van de grootste stijgers terug op #44, ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush.

Net als voorgaande jaren staat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen weer bovenaan de Top 4000. De complete lijst is nu te vinden op Radio10.nl.

Top 10 Top 4000 – editie 2022
1 – Queen – Bohemian Rhapsody
2 – Eagles – Hotel California
3 – Danny Vera – Roller Coaster
4 – Guns N’ Roses – November Rain
5 – Toto – Africa
6 – Golden Earring – Radar Love
7 – George Michael – Careless Whisper
8 – Michael Jackson – Billie Jean
9 – Billy Joel – Piano Man
10 – Led Zeppelin – Stairway To Heaven

De ‘Top 4000’ gaat zondag 4 december om 12.00 uur van start en is daarna dagelijks tussen 06.00 en 00.00 uur te horen op Radio 10. De ontknoping is zaterdag 24 december iets voor 19.00 uur te horen. [RadioWereld.NL]