Harry Styles scoorde met ‘As It Was’ ook de grootste Top 40 hit van 2022

Harry Styles heeft met ‘As It Was‘ de grootste hit van het jaar op zijn naam geschreven, zo blijkt uit gegevens van de Stichting Nederlandse Top 40. De 28-jarige Britse zanger bracht zijn hit op 1 april 2022 uit als voorloper van zijn derde studioalbum Harry’s House. Een week later kwam ‘As It Was’ binnen op nummer 2 van de Top 40 en geen andere hit wist dit jaar zo hoog van start te gaan. 

De hit hield het voor een recordperiode van 18 weken vol op nummer 1. De langst genoteerde hit in 2022, In The Stars van Benson Boone, eindigt op nummer 2 in het jaaroverzicht. Automatisch van Flemming completeert de top 3.

Het jaar 2022 telde slechts acht hits die de Top 40 mochten aanvoeren. ‘Dat Heb Jij Gedaan’ (van Meau), ‘The Motto’ (van Tiësto en Ava Max), ‘Hallo’ (van Antoon), ‘De Diepte’ (van S10) en ‘Ladada’ (Mon Dernier Mot) (van Claude) zorgen er voor dat meer dan de helft van Nederlandse bodem komt. Het overzicht van de 100 grootste hits van 2022 wordt op nieuwjaarsdag tussen 9.00 en 16.00 uur uitgezonden door Qmusic.

Ook bij Radio 538 is ‘As It Was’ de grootste hit van dit jaar. [RadioWereld.NL]