Qmusic-deejay Domien Verschuuren: “Ik heb toen wel echt dagen gehad dat ik dacht, was ik maar bakker geworden”

Domien Verschuuren maakt al weer enkele jaren zijn eigen middagshow op Qmusic, maar dat is niet altijd zonder slag of stoot gegaan vertelt hij in de podcast ‘De Broadcast’. Hierin vertelt de deejay vertelt onder meer over zijn onzekerheid en stressvolle beginperiode bij 3FM.

Foto: Still Qmusic

Ik heb toen wel echt dagen gehad dat ik dacht ‘was ik maar bakker geworden’“. Domien refereert onder meer naar de periode rond 2010. “Toen moest ik de schoenen van Gerard Ekdom vullen, dat vond ik lood f*cking zwaar. Dat is mijn allermoeilijkste periode bij 3FM geweest“, vervolgt hij.

Podcast hosts Patrick en Peter behandelen elke aflevering de loopbaan van een bekende persoon uit de tv- of radiowereld. In de meest recente aflevering is Domien Verschuuren te gast. Alles wordt besproken, van zijn start tot aan wat hij nu doet bij Qmusic en met “Man Man Man de podcast”. Alles aan de hand van verhalen, anekdotes en fragmenten.

Huwelijk
Hij begon zijn nationale carrière bij 3FM en in de begin jaren daar werd Domien een radiosetje met Annemieke Schollaart. Hij ging met haar op zaterdagavond een radioprogramma maken, maar dat vond hij erg lastig. “Wij werden gevormd, Annemieke en ik. Wij werden een setje, ik merkte op de een of andere manier toch een soort van concurrentie met haar. Dat botst dan best wel.” Hij zegt verder: “Ik vind gedwongen huwelijken in de radio vaak best wel lastig“.

Middagshow bij Qmusic
Domien zit nu goed op zijn plek. Voor zijn overstap zat hij 12 jaar bij 3FM en in die laatste jaren ging het al een tijd bergafwaarts met de luistercijfers “Toen ik daar nog zat, dat was natuurlijk helemaal kut. Dat was helemaal kut dat die cijfers zo slecht gingen“, vertelt Domien. Maar hij heeft een hele mooie tijd gehad bij 3FM “Het Glazen Huis dat is het vetste dat ik ooit op radio gebied heb mogen doen“.

Ondanks dat hij al jaren weg is bij 3FM volgt de deejay de zender nog steeds. “Ik vind het heel interessant wat er nu bij 3FM gebeurt met de nieuwe programmering en het nieuwe deejayteam dat grotendeels bij 538 vandaan komt. Dat was 5 of zes jaar geleden denk ik ondenkbaar geweest dat dit was gebeurt op deze grootte.

Er zijn deejays die soms dromen van een ochtendshow bij een radiozender maar bij Domien was dat eerst anders: “Ik ben niet een deejay die altijd een ochtendshow ambieerde of altijd een middagshow heeft geambieerd. Die middagshow ambitie kwam wat later maar ik wilde altijd de avondshow“, aldus Domien. Inmiddels presenteert hij elke werkdag de middagshow op Qmusic én op vrijdag de Top40. “Wat ik nu aan het doen ben dat is echt wat ik altijd hebben willen doen, ik doe wat ik kan“.

Eerder dit jaar zag Qmusic zenderbaas Dave Minneboo weer terugverhuizen naar Talpa om onder meer 538 weer vlot te trekken. “Ik vond het echt ongelofelijk kut dat bekend werd dat hij wegging. Hij heeft geweldige dingen voor Q gedaan.” Toch zag hij het wel een beetje aankomen. “Dave is 538 en 538 is Dave. Ik had alleen niet verwacht dat het toen al zou gebeuren.” [RadioWereld.NL]