RADIONL gaat Top 30 wekelijks zelf samenstellen

Volkszender RADIONL gaat de samenstelling van de Top 30 aanpassen. De lijst, die wekelijks wordt uitgezonden op zaterdagmiddag en wordt herhaald op zondagmiddag, wordt niet meer samengesteld door GFK, gebaseerd op verkopen, streams en airplay.

Foto: RADIONL

De RADIONL Top 30, sinds oktober 2020 te horen, wordt voortaan door de zender zelf samengesteld.

Een hitlijst moet een feest der herkenning zijn, een soort samenvatting van de actuele hits waarbij de luisteraars meteen de link leggen naar hun favoriete radiozender“, zo meldt directeur Nico Silvius.

Daarnaast zullen volgens de directeur “ook de artiesten, die veel airplay genieten op RADIONL, zich beter in deze nieuwe samenstelling kunnen vinden. De kans dat zij zichtbaar worden in de RADIONL Top 30 is groter geworden. Waar voorheen de stream- & downloadcijfers een zware wegingsfactor waren, kunnen juist nu de airplay, berichten vanuit de RADIONL app en aanvragen van liedjes in de studio mede doorslaggevend zijn voor de positie in de lijst.” [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL