Zoek
Sluit dit zoekvak.

Australië: Voormalige ochtendjock Nova Melbourne krijgt nationale middagshow

Voormalig Nova Melbourne ochtendjock Chrissie Swan krijgt een nationaal middagprogramma op het Nova Netwerk in Australië. Vanaf maandag 30 januari is ze elke werkdag tussen 14 en 16 uur te horen in onder meer Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth.

Foto: video still Youtube

Swan presenteerde zeven jaar lang samen met Sam Pang en Jonathan Brown de adeglijkse ochtendshow op Nova 100 in Melbourne. En met succes, want ‘Chrissie, Sam & Browny’ stond de afgelopen jaren maar liefst 19 metingen (Australië kent acht metingen per jaar) op de eerste of tweede plaats bij de luistercijfers.

In oktober maakte het trio bekend te stoppen met de ochtendshow. Begin december was de laatste uitzending.

Terwijl Pang en Brown besloten hebben te vertrekken, blijft Swan aan boord bij Nova. Vanaf 30 januari presenteert ze elke werkdag tussen 14 en 16 uur ‘The Chrissie Swan Show’.

Het was een droom die uitkwam om deel uit te maken van Nova’s ochtendshow in Melbourne en om contact te maken met onze luisteraars”, blikt Swan terug. “Ik heb de afgelopen zeven jaar professioneel en persoonlijk zoveel bereikt en ik ben blij met deze nieuwe kans om een nieuw publiek in het hele land te omarmen in dit gloednieuwe tijdslot.

Swan krijgt als het ware een pre-drivetime show. Waar in de meeste landen het tijdsslot 14-16 uur nog tot de zogenaamde ‘office hours’ horen en vooral ingezet wordt op muziek, ligt dat in Australië iets anders. Veel luisteraars zijn dan al onderweg met de auto om hun kinderen van school te halen.

Niet voor niets begon de drivetime show van Nova de afgelopen jaren dan ook al om 15 uur. Vanaf eind deze maand start dit programma met Kate Ritchie, Tim Blackwell en Joel Creasey pas om 16 uur en leveren ze een uur in. [RadioWereld.NL]