Igmar Felicia krijgt weekendprogramma op NPO FunX

Na ruim een half jaar radiostilte keert Igmar Felicia weer terug in de ether. De voormalige 538, Qmusic en Slam-deejay gaat het team van NPO FunX versterken en krijgt een plek in het weekend. Daarnaast start het station maandag 16 januari met een nieuwe programmering.

Foto: NPO FunX

Felicia is vanaf 5 februari op zondagmiddag te horen tussen 16 en 19 uur, waarbij de luisteraar alles bepaald: de muziek, gasten, onderwerpen en prijzen. Heb je iets nodig, verveel je je of wil je iemand verrassen met een felicitatie van een idool? Igmar gaat het proberen te regelen en vraagt andere luisteraars om mee te helpen. De FunX-luisteraar appt, Igmar regelt het.

Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om na te denken over hoe ik radio zou willen maken en wat ik belangrijk vind in mijn radioshow”, aldus Felicia. “FunX gaf me de tijd en ruimte om iets te creëren wat bij mij als radiomaker past. Tijdens de voorbereiding zorgde de voorpret ervoor dat ik weer zoveel energie kreeg om radio te maken, dat ik niet kan wachten om te beginnen. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met mijn gasten en het FunX-publiek een show te maken, tot snel!

Werkdagen
Fernando Halman blijft de vaste waarde in de ochtend met de ochtendshow ‘Start met Fernando’, van 06.00 tot 10.00 uur. Gilly Mangkoewihardjo volgt van 10.00 tot 13.00 uur met ClassX, waar muziek en luisteraars centraal staan. Daarna neemt Imani Goncalves het van hem over en maakt een show met de beste muziek van nu, maar met veel aandacht voor de luisteraars en oog voor alles wat buiten de randstad gebeurt. Imani presenteert van 13.00 tot 16.00 uur.

Nieuw middagduo
Het nieuwe middagduo Nordin Besseling en Vonneke Bonneke Ritfeld is van 16.00 tot 19.00 uur te horen op FunX. Nordin en Vonneke praten de luisteraar bij over wat er in de wereld speelt, stellen de gekste vragen en draaien de lekkerste muziek. Het afgelopen jaar presenteerde Vonneke de middagshow met Sander Bellekom. Hij heeft echter besloten om te stoppen bij FunX.

Foto: NPO FunX

Met het nieuwe middagduo Nordin en Vonneke komen twee dj’s bij elkaar die online al een grote following hebben bij onze doelgroep”, aldus Chanelva Rier, zendermanager NPO FunX. “Ik kijk er heel erg naar uit om ze straks samen in de middag op FunX te horen.” Ook Tannaz Hajeby blijft een vaste waarde in de avond om je hart te luchten, de beste tracks te horen of nog even het nieuws van de dag te bespreken en zo de avond goed af te sluiten; van 19.00 tot 23.00 uur. De werkdag eindigt met ‘SlowJamz’ tot 01.00 uur.

Weekend
Op vrijdagavond trappen diverse DJ’s het weekend af op FunX. Op zaterdag en zondagochtend is van 07.00 tot 10.00 uur ‘Best of Jouw Stad’ te horen. Jayh Jawson, Nederlandse zanger, producer én FunX-dj, volgt daarna tot 13.00 uur met ‘Weekend Request’, de beste tracks aangevraagd door het FunX-publiek. Serginio Piqué blijft op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur te horen met ‘Serginio’ en Gilly presenteert op zaterdag van 16.00 tot 19.00 uur de XChart: de dertig beste tracks van dit moment.

Op zondagavond is er tussen 19.00 en 21.00 uur volop ruimte voor nieuw Nederlands talent tijdens ‘FunX Talent’, gepresenteerd door Youssef Koukouh. Daarna laat Fernando Halman de FunX-luisteraar kennis maken met de hits van morgen. En overmorgen. Met de beste nieuwe muziek tijdens Nandoleaks, van 21.00 tot 23.00 uur. De zondagavond sluit je rustig af met ‘SlowJamz’ tot 01.00 uur. [RadioWereld.NL]

Zie ook:

Igmar Felicia wil als eerste “liefde voor radio terugvinden”