Rop Zoutberg stopt als correspondent in Spanje en Portugal

Rop Zoutberg stopt per 1 februari als NOS-correspondent in Spanje en Portugal. Zoutberg blijft in Spanje en gaat er werken voor de Nederlandse ambassade in Madrid. De NOS is nog op zoek naar een opvolger.

Foto: NOS

Zoutberg was 18 jaar correspondent voor de NOS in het zuiden van Europa. Eerst in Spanje, daarna in Italië en daarna weer in Spanje. “Ik zat al een aantal jaar in Spanje en mocht toen voor de NOS verslag gaan doen, een paar jaar later kreeg ik de kans om televisie te gaan maken, omdat mijn voorganger Robbert Bosschart ermee ophield.

Ik wil nu al een tijdje iets anders, een iets rustiger leven. Als correspondent ben je 24 uur per dag inzetbaar, je wordt de hele tijd gebeld. Nu krijg ik meer tijd voor projecten die ik al erg lang wil doen.” Hij denkt er over om nu een boek te gaan schrijven. “Ik heb veel materiaal liggen om een boek te schrijven, maar het komt er maar niet van. Ik heb nu de ijdele hoop dat dat wel gaat lukken.” [RadioWereld.NL]