Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voormalige voorzitter Commissariaat voor de Media tijdelijk directeur NOS

De raad van toezicht van de NOS heeft Renate Eringa benoemd tot interim algemeen directeur. Ze start op 1 juni. De voormalige voorzitter van het Commissariaat voor de Media vervangt hiermee tijdelijk Gerard Timmer, die in maart zijn vertrek aankondigde. Ondertussen loopt de procedure voor een nieuwe algemeen directeur.

Timmer besloot op te stappen na een artikel van De Volkskrant waarin werd gesteld dat hij wel degelijk op de hoogte was van misstanden bij BnnVara tijdens zijn directeurschap daar.

Eringa zal, naast de dagelijkse bestuurlijke leiding en besluitvorming, de aandacht richten op de al ingezette cultuurtransitie bij de NOS.

De NOS omschrijft Eringa als een ervaren en allround interim bestuurder met kennis van de publieke omroep door haar ervaring als voorzitter van het College van Commissarissen bij het Commissariaat voor de Media, waarbij zij tot de zomer van 2022 ook de dagelijkse leiding had. Daarnaast heeft zij veel ervaring in diverse interim bestuurlijke rollen bij profit en non-profit organisaties, waaronder in cultuur en onderwijs.

De raad van toezicht van de NOS is ingenomen met haar komst: “We zijn verheugd dat Renate de komende maanden samen met Geert Hofman de directie van de NOS gaat vormen. Haar ervaring en haar kennis van de publieke omroep zorgen ervoor dat ze zich snel kan inwerken en van toegevoegde waarde zal zijn in de overbruggingsperiode totdat een nieuwe algemeen directeur start.” [RadioWereld.NL]