Zoek
Sluit dit zoekvak.

Saskia Voorbach nieuwe presentator Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek

Saskia Voorbach wordt per 1 september de nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die met pensioen gaat. Aanstaande zondag (26 mei) presenteren Hans en Saskia sámen de laatste live-uitzending van dit seizoen.

Foto: AvroTros / Eduardus Lee

In deze baan komt voor mij alles samen,” legt Saskia uit. “Mijn klassieke achtergrond, muzikale loopbaan en mijn interesses. Ik vind het een enorme eer en ga mij er met hart en ziel op storten!

Saskia Voorbach komt uit een muzikale familie met onder meer dirigent Willem van Otterloo als grootvader. Zij studeerde klassiek zang (sopraan) aan het Koninklijk Conservatorium en rondde daar in 2016 haar master af. Saskia heeft rollen gezongen bij verschillende operahuizen zoals Opera Zuid, Barokopera Amsterdam en Opera Spanga. In 2023 rondde zij de Applicatieopleiding Koordirectie af aan het conservatorium van Utrecht. Saskia zingt in het Kobra Ensemble, een professionele a capellagroep waarmee ze in binnen- en buitenland optreedt. Ook geeft zij muziekles op Muziekschool Amsterdam en bij zanginstituut Nieuw Vocaal Amsterdam.

Pensioen Hans van den Boom
Hans is voor liefhebbers van klassieke muziek een vertrouwde naam. Sinds jaar en dag presenteert hij klassieke-muziekprogramma’s op NPO Klassiek en voorloper NPO Radio 4, zoals het Zondagochtend Concert en Spiegelzaal, dat eind 2023 voor het laatst te horen was. Gedurende de zomer is Hans nog te horen als presentator bij NPO Klassiek, op 1 september neemt hij vervolgens officieel afscheid.

Ik heb het 30 jaar erg fijn gevonden om op zondagochtend het mooiste muzikale ontbijt voor de luisteraars thuis te mogen serveren”, blikt Hans terug. “Ik weet heel erg zeker dat Saskia dat op haar eigen manier óók zal doen. Ik ga naar haar (én de muziek) luisteren!” [RadioWereld.NL]