Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS-correspondent Sjoerd den Daas verruilt China voor VS

Sjoerd den Daas wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Noord-Amerika. Op dit moment is Den Daas nog correspondent in Peking. Zijn eerste grote klus in de VS wordt het helpen verslaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Foto: Stefan Heijdendael

Sjoerd den Daas is nu negen jaar correspondent voor China en de rest van Oost-Azië, waarvan de laatste vijf voor de NOS. Hij wordt opgevolgd door Laura van Megen.

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier en enthousiasme verslag mogen doen vanuit een fascinerende regio. Makkelijk was dat niet altijd, maar saai was het zelden en dat zal het in de VS voorlopig ook niet worden”, zegt Den Daas over zijn overstap. “Ik zie het als enorme eer en voorrecht om het ervaren team van de NOS in Washington te mogen versterken.” [RadioWereld.NL]