Zilveren RadioSter Man en Vrouw maken plaats voor RadioRing beste presentator

Veranderingen bij de komende verkiezingen voor de het beste radioprogramma en beste radiopresentatoren. De separate Zilveren RadioSter voor man en vrouw verdwijnen en maken plaats voor één prijs: De RadioRing voor beste presentator.

Foto: video still Youtube

Met de verandering worden nu ook de radioprijzen genderneutraal. Bram Krikke (Qmusic) en Anemieke Schollaardt (NPO Radio 2), namen daarmee vorig jaar de laatste Sterren in ontvangst.

Marieke Elsinga, die de Zilveren RadioSter vrouw maar liefst drie keer won, is niet blij met de verandering. “De radiowereld is heel erg een mannenwereld“, zei ze vrijdag in RTL Boulevard. “Nu deze prijs op één hoop wordt gegooid is het voor vrouwen veel moeilijker om genomineerd te worden. Er zullen misschien helemaal geen vrouwen genomineerd worden, omdat er zo veel mannen in de radiowereld zijn.

Een andere verandering is dat de prijs voor beste podcast, het Gouden Radio-Oortje, verder gaat als RadioRing voor de beste podcast.

De RadioRingen worden, net als de Marconi Awards, op donderdag 26 januari uitgereikt. Begin januari wordt aangekondigd wanneer de stembussen open gaan voor de 17e editie van de RadioRing. Eerder werd al bekendgemaakt dat Giel Beelen de Marconi Oeuvre Award krijgt. [RadioWereld.NL]