Zoek
Sluit dit zoekvak.

Canada: Bell trekt stekker uit 6 AM-zenders en verkoopt er 3

Bell Media, één van de grootste mediabedrijven van Canada, heeft vorige week onverwachts flink het mes gezet in zijn radiostations op de middengolf. Zes stations hebben hun uitzendingen volledig gestaakt, terwijl drie andere AM-stations verkocht zijn.

Radiozenders die gestopt zijn met uitzenden zijn: News/Talk 1290 CJBK in London, Sport TSN 1260 (CFRN) in Edmonton, zaken BNN Bloomberg Radio 1410 (CFTE) in Vancouver, comedy Funny 1040 (CKST) eveneens in Vancouver, Funny 1060 (CKMX) in Calgary, Alberta, en Funny 1290 (CFRW) in Winnipeg.

Daarnaast heeft Bell Funny 820 (CHAM) en BNN Bloomberg 1150 (CKOC) in Hamilton en Oldies 580 (CKWW) in Windsor verkocht. De kopers van deze stations zijn echter nog niet bekendgemaakt. Wel gaan de uitzendingen van deze stations vooralsnog ongewijzigd door.

De bezuinigingen op de middengolf maken deel uit van de grootschalige reorganisatie waarbij in totaal 1300 banen verloren gaan.

Het is voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd dat Bell keihard ingrijpt bij zijn stations op de middengolf. In februari 2021 werd op CKST in Vancouver, CKOC in Hamilton en CFRW in Winnipeg al de stekker uit het sportformat (TSN) getrokken. In Vancouver en Winnipeg werd het veel goedkopere Funny-format gelanceerd, terwijl Hamilton over ging op zakennieuws.

De wijzigingen vorige week gingen vrij abrupt, waarbij programma’s niet afgemaakt werden en opeens vervangen werden door een boodschap. [RadioWereld.NL]