Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer overleden

Kunststof-presentatrice Jellie Brouwer is op 59-jarige leeftijd overleden. Dit heeft haar familie zondagmiddag bekendgemaakt. Maandag werd in het NPO Radio 1-programma bekendgemaakt dat de presentatrice ongeneeslijk ziek was.

Foto: video still twitter

Brouwer was sinds de start van het programma in 2001 één van de veste presentatoren van Kunststof. Zij sprak de afgelopen 20 jaar voor het programma op geheel eigen wijze talloze mensen uit de wereld van de kunst en cultuur.

Zes jaar geleden werd voor het eerst een zeldzame vorm van kanker bij Brouwer geconstateerd. Al tijdens haar behandeling kroop ze weer achter de microfoon. “Ik knap er alleen maar van op“, was haar motivatie. “Ik ga iedere keer met heel veel plezier naar Hilversum toe en ben ik benieuwd wat de gast die avond mij te vertellen heeft. En dat ik voor mijn werk boeken kan lezen, voorstellingen kan zien. Mooier kan toch eigenlijk niet?

Eind vorig jaar kwam de kanker helaas weer terug, waardoor ze in februari van dit jaar genoodzaakt was om te stoppen. “De realiteit heeft haar akelig ingehaald en is ze in de laatste fase van haar leven“, zo liet eindredacteur Yvonne Hoksbergen begin deze week weten. Die fase was helaas nog maar kort. Brouwer laat een man en drie dochters na.

Aanstaande maandag (19 juni) wordt Brouwer in een speciale uitzending geëerd voor al die jaren Kunststof. De Kunststof uitzending wordt om 19 uur op NPO Radio 1 uitgezonden en gepresenteerd door Willemijn Veenhoven. [RadioWereld.NL]