Diepte-interviews op NPO Radio 1 rond jaarwisseling

Tussen kerst en oudejaarsavond is op NPO Radio 1 elke dag ‘Het Jaar van…’ te beluisteren. Onder anderen Clairy Polak en Maaike Timmerman interviewen twee uur lang gasten als Jeroen Dijsselbloem en Angela de Jong. Ook de Marathoninterviews zijn traditiegetrouw rond de jaarwisseling te horen.

‘Het Jaar van…’ is tussen kerst en oudejaarsavond te horen van 21.00 tot 23.00 uur.

Vijf verschillende omroepen nemen de gesprekken voor hun rekening.

Maandag 27 december: Het Jaar van Frank Wieland met Clairy Polak (Human)
Frank Wieland werkte meer dan dertig jaar als strafrechter en werd bij het grote publiek bekend als rechtbankvoorzitter in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Interviewer Clairy Polak praat met Wieland over zijn werk als rechter en over zijn persoonlijke leven.

Dinsdag 28 december: Het Jaar van Ayfer Koç met Maaike Timmerman (WNL)
Ayfer Koç won een internationale award voor Inspirerend Vrouwelijk Leiderschap. Daarnaast zette ze zich als CDA-raadslid in Enschede jarenlang in voor armoedebestrijding, kansengelijkheid en het bestrijden van discriminatie. Ze is getrouwd met Pieter Omtzigt en blikt met interviewer Maaike Timmerman terug op een stormachtig jaar.

Woensdag 29 december: Het Jaar van Jeroen Dijsselbloem met Roderick Veelo (Powned)
Jeroen Dijsselbloem is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, voormalig minister van Financiën en oud-voorzitter van de Eurogroep. Ook leidt hij het Nationaal Groeifonds dat de komende jaren 20 miljard euro investeert in projecten gericht op economische groei voor de lange termijn. Roderick Veelo kijkt met Dijsselbloem terug op 2021.

Donderdag 30 december: Het Jaar van Angela de Jong met Kefah Allush (EO)
Aan het eind van 2021 blikt Kefah Allush met AD-columnist Angela de Jong terug op het afgelopen (televisie)jaar. Haar mening over programma’s uit ze altijd ongezouten en onverbloemd. Het maakt dat ze zowel geliefd als gehaat is, maar één ding is zeker: Angela de Jong is een van de meest besproken columnisten van Nederland.

Vrijdag 31 december: Het Jaar van Han van Bree met Astrid de Jong (Omroep Max)
Elk jaar verschijnt er direct na de jaarwisseling een nieuwe uitgave van Het aanzien van… Journalist en Historicus Han van Bree stelt al bijna 40 jaar dit overzicht van het wereldnieuws samen. Astrid de Jong gaat met Han van Bree door 2021 in vogelvlucht.

Marathoninterview
Ook het vertrouwde ‘Marathoninterview’ van de Vpro is weer te horen op NPO Radio 1. Op drie achtereenvolgende zaterdagavonden komen drie lange gesprekken, elk van drie uur voorbij. Zaterdag 25 december praat Sophie Derkzen met Mathieu Segers. Zaterdag 1 januari praat Leonard Ornstein met Jesse Klaver. En op zaterdag 8 januari praat Nina Jurna met Astrid Roemer.

De interviews zijn ook terug te luisteren als podcast via de NPO Luister-app en via de site en app van NPO Radio 1. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Diepte-interviews zijn wel interessant. Alleen zou ik dan een terugblik willen op een wat verdere verleden. Terugblikken op de goede tijd, decennia jaren 90, 00 en 10, of nog verder terug. De eerste twee jaren van de jaren 20 (dit decennium) zijn corona-jaren, 2020 en 2021. Deze twee jaren kunnen wat mij betreft in de prullenbak. Ik zal dus niet luisteren naar coronapandemie-herhaling.

Reacties zijn gesloten.