Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO en Talpa blijven stil over mogelijke overstap Frans Klein

Het lijkt erop dat NPO-directeur Video Frans Klein de overstap maakt naar Talpa, het bedrijf van mediamagnaat John de Mol. Klein is momenteel nog directeur Video bij de NPO, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de programmering van NPO 1, 2, 3 en NPO Start.

Foto: NPO/Michel Schnater

Klein zou de afgelopen tijd in het geheim gesprekken hebben gevoerd met de top van Talpa, maar zou eerst volgens het AD willen wachten op de resultaten van het onderzoek van de Commissie-Van Rijn.

Deze commissie, op initiatief van de NPO, doet onderzoek naar de werkomstandigheden bij het BnnVara-programma ‘De Wereld Draait Door’. Uit gesprekken met tientallen (voormalige) medewerkers bleek dat er sprake was van een angstcultuur en grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Presentator Matthijs van Nieuwkerk lag hierbij zwaar onder vuur.

Klein was destijds als mediadirecteur bij BnnVara ook verantwoordelijk voor de werkomstandigheden bij DWDD. Momenteel zit hij al ruim een half jaar thuis. Bij Talpa zou hij de positie moeten innemen die Erland Galjaard in maart heeft achtergelaten.

Of het gerucht klopt is nog niet bekend. Talpa wil nog niet reageren op speculaties. En de NPO ontkent dat Klein ontslag heeft genomen. Klein wil zelf ook niet reageren. [RadioWereld.NL]