Radio M Utrecht staakt sportprogramma’s in het weekend

Radio M Utrecht staakt met ingang van het nieuwe seizoen de sportprogramma’s in het weekend. Dat betekent dat het doek valt voor ‘Namen & Rugnummers’ op zaterdag- en zondagmiddag. Volgens de regionale omroep zijn de luistercijfers al jaren dalende en is daarom besloten te stoppen.

Namen en Rugnummers is al ruim dertig jaar te beluisteren op eerst Radio Utrecht en later op Radio M Utrecht.

Wij vinden dit een bijzonder lastige situatie omdat we de passie, het enthousiasme en de betrokkenheid zien waarmee de sportredactie jarenlang invulling heeft gegeven aan Namen & Rugnummers”, aldus Wim Kramer, hoofdredacteur van RTV Utrecht. “Daarvoor bestaat groot respect en waardering. Maar we zien dus ook de beperkte luistercijfers die niet tegemoetkomen aan de flinke inspanningen.

Het geld dat met het schrappen van de sportprogramma’s wordt bezuinigd, wil de omroep inzetten voor sportnieuws online. “De wedstrijden van FC Utrecht blijven te beluisteren via een stream op onze website en app, zodat ook luisteraars buiten de provincie kunnen blijven genieten van het enthousiaste wedstrijdverslag.” [RadioWereld.NL]