NPO Radio 2 Soul & Jazz is nu weer NPO Soul & Jazz

De NPO heeft de naam van het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz weer terug veranderd in NPO Soul & Jazz. Het loslaten van de naamkoppeling met Radio 2 is eerder deze maand zonder enige ruchtbaarheid doorgevoerd.

NPO Soul & Jazz was in januari 2016 de opvolger van het opgeheven Radio 6 Soul & Jazz. Het station werd een verbredend en verdiepend themakanaal van NPO Radio 2. Om dit te benadrukken werd enige tijd na de start de naam gewijzigd in NPO Radio 2 Soul & Jazz.

De eerste jaren had NPO Radio 2 Soul & Jazz nog gepresenteerde programma’s in de avond. Sinds begin 2022 is het station geheel non-stop.

Met de naamswijziging terug naar NPO Soul & Jazz wil de NPO meer duidelijker maken dat het om een zelfstandig station gaat met een specifieke doelgroep. Het ligt ook in lijn met de wijziging van NPO Radio 4 in NPO Klassiek begin dit jaar.

De wijziging naar NPO Soul & Jazz is nog niet overal doorgevoerd. Op DAB+ verschijnt nog het oude logo. En ook bij onder meer Ziggo wordt het station nog weergegeven als NPO Radio 2 Soul & Jazz. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten