Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 ook in juli meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in juli het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de zesde maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Foto: Pixabay

In juli werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld ruim 2,26 miljoen keer gestart (gs), ruim 340.000 keer meer dan in juni. Dit komt uiteraard mede door de Tour de France, die live op de zender te volgen was.

NPO Radio 2 is terug op de tweede plaats, terwijl Qmusic een plekje daalt en nu derde staat, gevolgd door Radio 538.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 13 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 17 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Gelderland is op 28 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 20.473 actieve streams tussen 3 en 30 juli, gevolgd door Qmusic en Radio 538.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 187 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door Sky Radio Non-stop@Work (155 minuten) en 538 Non-stop (154 minuten)
In totaal werden de 125 gemeten radiostations gemiddeld 17,4 miljoen keer per week gestart, iets minder in juni, en waren er gemiddeld 185.316 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 107 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]