Kink heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (NMO) met als doel inzage informatie over de totstandkoming en besluiten van het NMO Luisteronderzoek. De radiozender denkt dat andere partijen die deelnemen aan het NMO Luisteronderzoek afspraken hebben gemaakt om de cijfers van Kink zo laag mogelijk te houden.
Het was een flinke tegenvaller voor Kink dat de luistercijfers in het begin vorig jaar ingevoerde nieuwe luisteronderzoek flink lager uitvallen dan volgens de oude dagboekmethode. En ook het toevoegen van FM-frequenties in januari heeft voor de radiozender nog nauwelijks een positief effect. Weliswaar is het weekbereik toegenomen, maar het marktaandeel wil maar niet stijgen.
Samenzwering
En dus heeft Kink vermoedens dat dit komt door samenzwering tussen de overige deelnemers aan het NMO Luisteronderzoek Hierdoor zouden de luistercijfers van Kink laag gehouden worden. Overigens participeren niet alleen radiostations in het NMO Luisteronderzoek, maar ook reclamebureaus en adverteerders.
Deurwaarder
Vanwege de vermeende samenzwering liet Kink onlangs een deurwaarder en inval doen bij het NMO om stukken te vorderen over het luisteronderzoek. De deurwaarder mag deze gevorderde stukken echter niet zomaar verstrekken aan Kink. En daarom was er 4 maart een kort geding, waarin vrijgave van een deel van de gevorderde informatie aan Kink werd behandeld. De voorzieningenrechter heeft echter geen uitspraak gedaan en Kink opgelegd eerst in gesprek te gaan met het NMO. Dit proces gaat waarschijnlijk nog wel enige tijd in beslag nemen.
Ton Schoonderbeek, algemeen directeur van NMO, heeft het door Kink aangespannen kort geding bevestigd tegenover Marketing Report, maar wil verder geen verdere mededelingen doen. Wel ziet hij een verder verloop van het kort geding met vertrouwen tegemoet. [RadioWereld.NL]
3 reacties
Hebben we hier te maken met een gevalletje zelfoverschatting??
Daar was al de geweldige miskleun van Kink FM met de frequentieveiling. Nu dit weer!!!!
Manipuleren met de luistercijfers, wie heeft daar nou belang bij? Zoals de waard is vertrouwt hij z’n gasten, is toch de uitdrukking.
Kennelijk meent Kink FM dat haar doelgroep veel groter is dan in werkelijkheid. Een marginale doelgroep, commercieel niet interessant.
Om op deze manier een bestaansrecht te creëren is toch wat vreemd. Alternatieve popmuziek draaien, misschien toch maar beperken tot alleen uitzenden via internet??
Helemaal mee eens metselen stelling en wat de etherfrequenties graag weer terug naar decibel dat vond en vind ik een betere formule.
Zielig en belachelijk zendertje heeft nooit luisterdichtheid gehad bij hun doelgroep en zullen dat ook nooit krijgen.
Veiling afdwingen om een FM frequentie en nu weer naar de rechter die al denkt daar heb je ze weer met hun gezeik.