Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 in april opnieuw meest beluisterde radiozender online

NPO Radio 1 was in april opnieuw het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Ook in maart stond de nieuws- en sportzender bovenaan de lijst.

Foto: Pixabay

In april werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld 2,03 miljoen keer gestart (gs). Dit is iets minder dan in maart. NPO Radio 2 volgt op plek twee, terwijl Radio 538 voor de derde maand op een rij op plaats drie staat. Ook deze stations zagen ook deze stations het aantal streamstarts iets dalen. Hetzelfde geldt voor Qmusic en NPO Radio 5 op plaats vier en vijf.

Vergeleken met april 2023 zien veel stations het aantal streamstarts iets stijgen. De grote winnaars zijn radio 538 (+432.000) en Joe (+596.000). Laatstgenoemde is mededoor het verkrijgen van een landelijk FM-kavels en de vele promotie flink omhoog geschoten.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 14 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 19 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio M Utrecht is op 30 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Tekst gaat verder onder de tabel

Gemiddeld aantal actieve streams
Ook als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 24.648 actieve streams tussen 1 en 28 april, gevolgd door Radio 538 en Qmusic.

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 191 minuten de langste luistertijd (ga), gevolgd Sky Radio Non-stop@Work (162) en 538 Non-stop (155).

In totaal werden de 125 gemeten radiostations gemiddeld 18,65 miljoen keer per week gestart, ruim 800.000 keer minder dan in maart, en waren er gemiddeld 209.933 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 113 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]