Sublime viert 50-jarig bestaan van Hiphop

De landelijke radiozender Sublime viert komende week het 50-jarig bestaan van hiphop met veel legendarische hiphop tracks. Vrijdag (11 augustus) is daarom de ‘Hiphop Top 50‘ te horen. Dit zijn de 50 lekkerste hiphop tracks volgens de deejays van Sublime.

Het begon 50 jaar geleden
Hiphop begon 50 jaar geleden: op een feestje in The Bronx, New York, improviseerde DJ Kool Herc met zijn turntables en microfoon. Dit wordt gezien als de basis voor hiphop. Wat ontstond op de straten in New York, groeide uit tot een cultuur, een taal en een miljoenenindustrie. Vanaf maandag (7 augustus) vijf dagen lang.

Muziek
Tijdens deze week zijn legendarische grooves te horen van onder andere Notorous B.I.G., Snoop Dogg, A Tribe Called Quest, Outkast, Missy Elliott, De La Soul, The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash, Jazzy Jeff, Kendrick Lamar en The Fugees.

Sublime’s Hiphop Top 50
Op vrijdag is John Williams vanaf 16 uur te horen met de ‘Hiphop Top 50‘. Dit zijn de 50 lekkerste hiphop tracks volgens de deejays van Sublime. Van 19 tot 21 uur neemt Angelique Houtveen het stokje over en neemt zij de luisteraars mee naar de nummer 1. [RadioWereld.NL]