10 Jaar Global Dance Chart met Wessel van Diepen op 538

De Global Dance Chart is jarig. Deze week is het precies 10 jaar geleden dat de dancehitlijst met Wessel van Diepen voor het eerst werd uitgezonden op Radio 538. Inmiddels zijn er al meer dan 500 edities van de Global Dance Chart samengesteld en uitgezonden.

Foto: video still

Met het kapotslaan van een fles champagne op het hoofd van Van Diepen opende Martin Garrix op 13 september 2013 officieel de eerste uitzending van de Global Dance Chart. De wekelijkse lijst bevat de 40 grootste dancehits ter wereld, samengesteld op basis van downloads, streams, airplay op de radio en het aantal keren dat top-DJ’s een nummer in hun sets draaien.

Avicii met ‘Wake Me Up’ was de eerste nummer één in de Global Dance Chart, terwijl Martin Garrix (Animals) en Calvin Harris (I Need Your Love) de top drie compleet maakte.

De Global Dance Chart wordt wekelijks uitgezonden in een twee uur durende mix, gemaakt door onder andere The Dizzy DJ, Dirty Valente, Leon Hartog en Karel Dikkers.

Aanvankelijk was het programma elk vrijdagavond te horen op Radio 538. Eind 2021 verhuisde het programma naar de zaterdagavond.

Inmiddels worden er wekelijks meerdere edities van de Global Dance Chart gemaakt. De muziek is gelijk, alleen verschillende spreeks van Van Diepen. Allereerst is er de Nederlandse versie die voor 538 gemaakt wordt. Hierin noemt van Diepen regelmatig 538, bevatten ze af en toe typische flauwe Van Diepen grapjes en volgt in het tweede uur een korte vooruitblik op Dance Department met Armin van Buuren.

Daarnaast si er een tweede Nederlandstalige versie, die neutraal is. Deze wordt onder meer uitgezonden op Topradio in België en Dolfijn FM op Curaçao. Tenslotte is er ook nog een Engelstalige editie. Enige tijd was er zelfs een Duitse editie. Die was overigens niet met Van Diepen, maar met een deejay van Energy Berlijn. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. Hallo Wessel, we moeten praten !

    Rob van Steensel, van de House uit Gouda. (Nu Leidschendam).

    Gekkehuis door mij, Novelle art of heavy partying, (it`s coming soon).

    06 10099025 voicemail : Om de O uit te praten.