Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 ook in september meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in september het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de achtste maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Foto: Pixabay

In september werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld ruim 1,96 miljoen keer per week gestart (gs), bijna 53.000 keer meer dan in augustus. NPO Radio 2 staat opnieuw op plek twee, gevolgd door Qmusic en Radio 538.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 12 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 19 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Rijnmond is op 29 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 22.467 actieve streams tussen 4 september en 1 oktober, gevolgd door Qmusic en NPO Radio 1. Qmusic had ruim 2600 actieve streams meer dan in augustus.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 158 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door 100% NL Puur (156 minuten) en Qmusic Non-stop (151 minuten). Wel moet erbij vermeld worden dat 100% NL Puur slechts 225 streamstarts per week had met blijkbaar vooral luisteraars die lang luisterden.

In totaal werden de 125 gemeten radiostations gemiddeld 17,8 miljoen keer per week gestart, ruim een miljoen keer meer dan in augustus, en waren er gemiddeld 192.869 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 109 minuten, vijf minuten minder dan in augustus.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]