Noordmannen zondag voor de laatste keer op Radio Noord

Het programma ‘Noordmannen’ verdwijnt na meer dan 15 jaar van Radio Noord. Komende zondagochtend (29 oktober) nemen Wiebe Klijnstra en Erik Hulsegge afscheid met een extra lange uitzending, die live vanuit Termunterzijl bij de Eemsmonding komt.

Foto: video still

Noordmannen is sinds 2007 elke zondagochtend te horen op Radio Noord. Het programma komt elke week live vanaf een andere locatie in Groningen met gesprekken met uiteenlopende gasten uit de omgeving.

Tien jaar lang namen Okkie Smit en Drewes Wildeman de presentatie voor hun rekening. In 2017 namen Klijnstra en Hulsegge het stokje over. Maar na honderden afleveringen valt zondag het doek voor Noordmannen. Klijnstra wordt 66 jaar en gaat na 50 jaar op de radio met pensioen. Hulsegge vindt het dan ook mooi geweest en hangt dan eveneens zijn koptelefoon dan aan de wilgen.

Vanaf november is op zondagochtend het nieuwe interviewprogramma ‘Leven in Muziek’ te horen op Radio Noord. [RadioWereld.NL]