Vlaanderen: Xavier Taveirne nieuwe consumentengezicht VRT Radio 2

Xavier Taveirne keert terug naar de radio. Vanaf januari presenteert hij het nieuwe consumentenprogramma op VRT Radio 2. Taveirne was in het verleden al te horen op Radio 2 alsmede op Radio 1. De laatste jaren is hij één van de gezichten van het VRT Journaal.

Foto: VRT

Het nieuwe consumentenprogramma met Taveirne komt op de plek van ‘De Inspecteur’. Dat programma verdween eind augustus plotseling van de zender nadat presentator Sven Pichal was opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno.

De VRT liet daarop weten dat het programma De Inspecteur niet meer terug zou keren en de omroep met een nieuw consumentenprogramma komt. Sindsdien wordt het uur tussen 9 en 10 uur vooral gevuld met muziek.

Vanaf maandag 8 januari 2024 krijgen consumentenzaken weer een eigen plek in d programmering in een nieuw programma met Taveirne. De naam van het nieuwe programma is nog niet bekend.

Ik heb op de nieuwsdienst elke dag het nieuws mogen brengen”, legt Taveirne uit. “Alleen moet je dat nieuws vrijwel onmiddellijk loslaten. Maar daarna wordt het pas écht interessant: wat betekent dat nieuws voor mij? Hoe zal het mijn leven beïnvloeden? Kan ik mijn energierekening nog betalen? En hoe zit het met mijn lening? Mijn spaargeld? Mijn gezondheid? Er zijn heel veel vragen. En daar wil ik nu mee aan de slag. Daarom zal ik met een team van experten op zoek gaan naar manieren om het leven beter te maken.

Nu Taveirne vijf dagen per week radio gaat maken, stopt hij met het presenteren van het VRT Journaal. [RadioWereld.NL]