Kai Merckx elke vrijdag in ochtendshow van Mattie & Marieke op Qmusic

Kai Merckx is vanaf aanstaande vrijdag elke week te horen naast Mattie Valk in de ochtendshow van Qmusic. De deejay kondigde onlangs aan over te stappen naar radiozender Joe om daar de middagshow te gaan maken, maar blijft op deze manier ook te horen op zusterzender Qmusic.

Foto: Qmusic

Mattie Valk: “Als ik een favoriete radiocollega mag noemen naast Marieke, dan is het wel Kai. Daarnaast is het ook een ontzettende goede radiomaker en ik heb hier veel veel zin in omdat ik denk dat…

…Wij elkaar enorm aanvullen. Ik vind het leuk dat ik op deze manier ook nog een beetje bij Qmusic te horen blijf en een grote eer dat ik op vrijdag de stoel van Marieke mag warmhouden. Ik heb er zin in“, aldus Kai Merckx.

Marieke Elsinga, die haar werk bij Qmusic combineert met steeds meer televisiewerk voor RTL, was en blijft maar vier dagen te horen in de ochtendshow. Haar vrije dag verplaatst met de komst van Kai van de woensdag naar de vrijdag. Kai is vanaf het nieuwe jaar van maandag tot en met donderdag te horen in de middag op Joe en op vrijdagochtend bij Q. De vrijdagavondshow ‘Kai, Tom & Bram‘ is vrijdagavond (27 oktober) voor het laatst. Die show gaat verder als duo-show met Tom van der Weerd & Bram Krikke.

Foto: Qmusic

Kai Merckx kreeg in 2014 na zijn Q-college ook nog een intern opleidingstraject van Qmusic aangeboden. Daarna mocht hij een programma in de nacht presenteren. Niet lang daarna kreeg hij een tijdslot in de doordeweekse programmering. Sinds 2016 is hij de vaste vervanger van de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’.

Met het toevoegen van Kai aan het team vult Qmusic het gat na het vertrek van Tom de Graaf en Joe Stam. Zij waren donderdag voor het laatst te horen en vertrekken naar 3FM.  [RadioWereld.NL]