Remco van Leen en Jojanneke Doorn nieuwe Directeuren Video bij de NPO

Remco van Leen en Jojanneke Doorn vervullen per 1 november samen de functie van Directeur Video bij NPO. Zij worden benoemd voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal nog één periode van vier jaar. Van Leen en Doorn nemen daarmee de plek in van Frans Klein, die eerder naar Talpa verhuisde.

Volgens de NPO zijn de uitdagingen voor de komende jaren groot. Daarom heeft Leeflang de keuze gemaakt deze functie door twee personen in te vullen.

Remco van Leen is in zijn carrière mediadirecteur van Tros en AvroTros geweest, Directeur Content bij Talpa en genremanager cultuur en amusement bij NPO. Sinds november 2022 vervult Van Leen de Directeur Video functie op interim basis. Volgens Van Leen is een relevante publieke omroep “van groot belang. Het is dé plek waar betrouwbare journalistiek wordt bedreven en de verhalen van Nederland in de volle breedte en vanuit verschillende perspectieven worden verteld. Daar draag ik graag daar mijn steentje aan bij.

Jojanneke Doorn is in 2009 bij de NPO begonnen, sinds 1 september 2021 in de rol van manager HR en vanaf november 2022 als interim Directeur Video. “Ik vind het eervol dat ik in deze functie mijn expertise en jarenlange ervaring binnen de NPO mag inzetten voor de directie Video en de publieke omroep. Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokken collega’s te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de strategie van de Publieke Omroep“. [RadioWereld.NL]