Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sublime gestart met nieuwe Sublime Top 1000: Marvin Gaye opnieuw op 1

Sublime is vrijdagochtend gestart met een nieuwe editie van de Sublime Top 1000. Tot en met vrijdag 10 november komen de 1000 beste funk-, soul- en jazznummers ooit gemaakt voorbij. De lijst is samengesteld door de radiozender met hulp van de luisteraars.

De Sublime Top 1000 is dagelijks tussen 8 en 19 uur te horen. Op de finaledag, vrijdag 10 november, tellen Jaap Brienen, Angelique Houtveen en John Williams af naar de nummer 1. En die nummer 1 positie is opnieuw in handen van Marvin Gaye met ‘What’s Going On’.

What’s Going On werd in 1971 uitgebracht en blijft volgens Sublime “buitengewoon relevant in het huidige wereldbeeld, gekenmerkt door onrechtvaardigheid, leed en haat.” De top 3 van dit jaar blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, met Silk Sonic’s moderne soul hit ‘Leave The Door Open’ op 2 en Earth Wind & Fire’s klassieker ‘September’ op 3.

Feitjes over de Sublime Top 1000
Prince domineert de lijst met 30 noteringen, gevolgd door Michael Jackson’s solonummers. In 74% van alle stemlijsten zitten minimaal twee nummers van Prince.

Hiphop vierde dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Dit is merkbaar in de lijst met zowel klassieke als nieuwe hiphoptracks.

De oudste plaat in de lijst komt uit 1936: ‘Summertime’ van Billie Holiday. De jongste platen zijn van dit jaar, waaronder ‘Hot Sauce’ van de Nederlandse Pete Philly & Perquisite. [RadioWereld.NL]

De top 10 van de Sublime Top 1000 2023:
1. Marvin Gaye – What’s Going On
2. Silk Sonic – Leave The Door Open
3. Earth Wind & Fire – September
4. Rufus & Chaka Khan – Ain’t Nobody
5. Amy Winehouse – Back To Black
6. Earth Wind & Fire – Fantasy
7. Marvin Gaye – Let’s Get It On
8. Luther Vandross – Never Too Much
9. Stevie Wonder – Superstition
10. Bill Withers – Ain’t No Sunshine